Getuigenissen

Deelnemers cursussen Center Olm getuigen :

D.R. - Melle

De cursus was een rustpunt in de week, waar het haastige tempo (kinderen, werk, huishouden) vertraagde tot iets intens en stils. Het leek op een hele diepe ademhaling waarmee je daarna weer verder kon. Zeer ontspannend en tegelijkertijd energie-gevend.

Leen

De cursus Bewust Bewegen heeft me steeds een zeer goed gevoel gegeven. Vooral de aandacht om bewust te zijn van onze houdingen en bewegingen doen een mens even stilstaan. En in deze jachtige tijden geeft dit toch een goed tegenwicht.

Er is ook een volledige harmonie tussen wat Peter uitdraagt en de manier van zijn en dat spreekt me enorm aan.

R. Seys

Peter heeft in duidelijke taal het wezen van de Chinese geneeskunde geschetst.

Steeds werd op vragen en opmerkingen uit het publiek ingegaan.

Op die manier blijft er veel over van de inhoud.

Zeer geslaagd!

A. Van Aelbroeck

De Taoïstische gezondheidsoefeningen zijn heel zachte bewegingen – niet belastend – die iedereen kan uitvoeren ! Ze geven je extra energie en maken de gewrichten soepel .. In de oefenreeks zit een weloverwogen opbouw, zodat je ook thuis de oefeningen kunt herhalen.

Een aanrader, zelfs voor mensen met reuma !

Anoniem - Maldegem

De uitstraling en houding van de lesgevers zullen me nog lang bijblijven.

Anoniem - Merelbeke

Bedankt voor de heldere inzichten en de lichamelijke veranderingen die ik dankzij uw lessen heb ondervonden. Een echte aanrader.

A.-M. Vincken

Ik ben zeer tevreden over de lezing, goed gebracht, duidelijk uitgelegd, ze heeft vooral mijn nieuwsgierigheid gewekt om er meer over te weten en, zo mogelijk, mijn weerbaarheid te verhogen, gezien ik reeds jaren medicijnen slik. Ik heb me dan ook ingeschreven voor de cursus “Bewust bewegen”. Ik wil nog graag kwijt dat ik het heel erg spijtig is dat er van de oorspronkelijke Chinese gezondheidsleer nauwelijks iets overgebleven is, wat geenszins afbreuk deed aan de uiteenzetting die, naar mijn indruk, wel meer mensen geboeid heeft.

H. Merlevede

Voor mij was de uiteenzetting een erg goed meegevallen eerste kennismaking, die uitnodigde tot meer! Het geheel werd rustig en boeiend gebracht. De powerpoint was erg overzichtelijk en goed gestructureerd. Wat me ook trof was de aangename sfeer en de openheid die uitnodigde tot het stellen van vragen.

Anoniem - Gent

Ik heb gisteren in de Krook heel aandachtig de voordracht bij gewoond. Ik was onder de indruk van de vele bevestigingen en nieuwe duidelijkheden die over kwamen.

Anoniem - Merelbeke

De theorie werd op een aangename en interessante manier gegeven. We kregen een goede kijk op de samenhang van alles. Ook de oefeningen waren zo opgebouwd dat we er thuis mee aan de slag kunnen en wat belangrijk is, is dat we er het nut voor de gezondheid van inzien. Een vervolg op deze cursus zou een ongelooflijke meerwaarde zijn.

V. Vergote - Merelbeke

Lerares op pensioen.

Toen ik mij vorig jaar inschreef voor de cursus 'bewust bewegen' was het eigenlijk een beetje uit wanhoop.

Ruglijder sinds mijn 20ste, CVS-fybromyalgie patiënte sinds mijn 40ste en pas een jaar geopereerd van een hersenaneurisma, waren mijn fysische mogelijkheden tot een minimum beperkt. Alles wat ik probeerde te doen aan beweging leek de situatie alleen maar erger te maken. En toch besefte ik dat het chronisch tekort aan de 'juiste' bewegingen medeoorzaak moest zijn.

Groot was mijn verbazing na de eerste sessie dat ik niet meer pijn had... dat ik minder moe was dan verwacht... dat ik mij goed voelde.

Na enkele sessies verminderde de pijn, voelde ik mij meer ontspannen en kreeg ik meer energie. Voor het eerst had ik het gevoel: 'Dit kan ik aan en doet mij goed!'. Ik volgde enkele cursussen na mekaar en besefte dat het, indien ik dit eerder had gedaan, waarschijnlijk nooit zover was gekomen.

Ik durf er dan ook voor te pleiten niet te wachten tot het ergens fout zit om er iets aan te doen. En is het toch gebeurd dan lijkt mij dat 'het middel' op verbetering. Voor mij, en ik besef dat dit subjectief en erg persoonlijk is, is het dé manier om op een eenvoudige wijze te werken aan 'gezondheid'!

Daarenboven verlopen de lessen op een zeer aangename, ontspannen en luchtige manier.

Wat anderen meest apprecieerden (na cursus “Chinese gezondheidsoefeningen” ) :

-“de bewegingen en de goede geest die er heerste”

-“de aangename oefeningen, goed gebracht”

-“heel rustgevend”

-“een grotere bewustwording van het lichaam ; op een andere manier iets leren doen, op een andere manier leren kijken”

-“de uitleg en de rustige, subtiele oefeningen”

-“de cursus heeft mijn kijk op de wereld en mezelf veranderd”

-“blijvende inzichten om beter in het leven te staan”


Waar heb je het meest aan gehad (na lezing “een Chinese kijk op gezondheid)?

-Bevestiging dat er te vlug medicatie wordt voorgeschreven door artsen. Zoeken om ziekte, ongemak te voorkomen.

- TOTALITEIT

- de andere kijk op gezondheid!

- De brede informatie, de kritische kijk, de "alternatieve" oplossingen die eigenlijk zo basic zijn, en de rustige wijze waarop ze ons verteld zijn.

- Het geheel

- De kennisoverdracht

- Peter durft de waarheid te zeggen. Ook de Chinese voorstelling van het menselijk lichaam was helemaal nieuw voor mij.

Deelnemers Muziek-coaching en toehoorders getuigen

Thomas Adriaensen

professioneel gitarist, lid van Astor gitaarensemble

Een optreden is voor een muzikant een kwestie van concentratie, spierbeheersing, een goede mentale voorbereiding en geloof in het eigen kunnen. Het is een beetje vergelijkbaar met wat een topsporter doet die een belangrijke wedstrijd moet spelen. Peter zijn inbreng was een echte meerwaarde voor al de leden van astor in het lange proces dat vooraf gaat aan een concert. Met een fijnzinnig gevoel voor diplomatie en mensenkennis heeft hij ons hierin kunnen begeleiden. Bedankt hiervoor.

RVL

(n.a.v. la Petite Messe door het koor Dulcisona, voorbereid door Center OLM)

Het concert was het mooiste wat ik ooit gehoord heb. Het koor iets bijzonders.

Helena De Beul

professioneel gitariste, zangeres en componiste, n.a.v. la Petite Messe

Het koor heeft zichzelf overtroffen. De koorleden straalden plezier en bezieling uit bij elk stuk. Hun prestatie stak er echt boven uit en wekte telkens opnieuw de aandacht. Het was indrukwekkend.

A. Van Hijfte

professioneel gitariste en klassiek zangeres

Als zanger is het heel belangrijk om een zo groot mogelijk lichaamsbewustzijn te hebben. Natuurlijk is dit nuttig voor iedereen, maar een goede houding en energie is direct waarneembaar in de kwaliteit van de zangstem. De lessen bij Peter hebben mij hier al heel wat bij geholpen. Veel van de oefeningen doe ik bijna dagelijks. Na een sessie bij hem zing ik veel gemakkelijker en voel ik ook de positieve werking op mijn algemene gemoedstoestand, zowel op korte als op lange termijn.

Anoniem

(n.a.v. la Petite Messe door Dulcisona)

Wanneer het koor inzette leek het alsof er een hemelse chemie ontstond tussen hen en het publiek.

Een bovenmenselijke ervaring die ik nog maar zelden heb mogen meemaken. Niet alleen ik zelf, maar alle toehoorders waren muisstil gedurende het gehele concert en brachten aanstonds bij afloop een staande ovatie. Ook heb ik zelden koorleden zien zingen met een dergelijke frisheid en enthousiasme.

H. De Beul

(professioneel gitariste, zangeres en componiste, stichtster van Astor)

Als ensemble is het niet altijd evident om vooruit te blijven komen. Daarom waren we op zoek naar een coach van buitenaf die ons nog een stap verder kon brengen. Deze stap verder bleek veel meer dan dat! Dankzij Peter Van Lierde heeft ons ensemble een ware metamorfose ondergaan. Via soms kleine aanwijzingen en een heel efficiënte aanpak wist hij bij elk van ons individueel de juiste toegang te vinden tot een intermenselijk musiceren waarbij, het individu er niet meer toe doet, maar waar Muziek het overneemt…